Tank Güçlendirme

Tank Güçlendirme

Tank Güçlendirme işlemleri için en etkin çözüm karbon fiber kullanılmasıdır. Tüm petrokimya tesisi ürün tankları, dairesel beton tanklar, arıtma işlerindeki kanalizasyon tanklarının onarımı ve bakımı frimamız i tarafından teknik kısmını çok iyi bilen mühendislerimiz tarafından yapılmaktadır.
 
Geniş ebatlarda ve çeşitli şekillerde üretilebilen su ve kimyasalların depolanmasını sağlayan tanklar, kullanılmaya başladığı andan itibaren yıpranmaya başlar. Düz tabanlı, altı eğimli, altı konili, yatay ve çift duvarlı tank çeşitleri vardır. Bu tanklar zaman içerisinde kullanıma dayalı basınçtan dolayı, katastrofik hasar sonucu oluşan çökmeler veya sızıntıya sebep olan çatlaklar meydana gelir. Dairesel beton tanklarında, kapalı hazne deposundaki basınç artışı nedeniyle genişleme çatlakları görülür. Tank Güçlendirme uygulamaları bu konuda teknik bilgi gerektiren mühendislerimiz tarafından yapılmaktadır.
 
Dairesel depolama tankları, dıştan gerdirme kullanılarak da yükseltilebilir veya su sızdırmaz hale getirilebilir. Deponun duvarlarının yapısal bütünlüğünü iyileştirmek ve tankın gelecekteki herhangi bir basınç oluşumuna karşı tankı takviye etmek için güçlendirme yapılması gerekir.
 
Ultra yüksek modüllü karbon fiber kompozit, artan çember stres kapasitesini vermek üzere beton duvarları güçlendirmek için kullanılır. Depo, canlı yüklerin yapısından çıkarılması için boşaltılır ve açık çatlaklar epoksi reçine ile enjekte edilir. Yüzey hazırlanır ve özel yapıştırıcılar kullanılarak iki yatay çubuk karbon fiber tabaka uygulaması yapılır. Karbon fiber, ön-uygulanmış yapıştırıcıya uygulanabilirliği kolaylaştıran karbon bir arka tabaka ile birlikte 300 mm genişlikteki rulolar halinde uygulanır. Karbon fiber tabaka, levhayı tamamen kapsüllemek ve parçalanmaya karşı korumak için özel yapıştırıcısı ile üst kat olarak kaplanır.
 
Tank Güçlendirme çalışmalarında olduğu gibi FRP sistemleri binaları, köprüleri, siloları, tankları, tünelleri ve yer altı borularını güçlendirmek için başarıyla kullanılmaktadır. FRP malzemelerinin daha yüksek maliyeti, emek maliyetlerinde azalma, ekipman kullanımı ve kurulum sırasında kesinti ile telafi edilir ve bu da onları geleneksel güçlendirme tekniklerinden daha uygun maliyetli hale getirmektedir.
 
FRP ile güçlendirme karmaşık işlemleri içerebilirken, bu sistem geleneksel güçlendirme yöntemlerine kıyasla birtakım avantajlar sunar. FRP’ nin özelliklerini ve sınırlamalarını anlamak doğru tasarım çözümünü geliştirmede ve doğru uygulama için kullanmanın önemli bir adımıdır.